Proč je 7 dní jako délka pobytů ideální


V posledních týdnech jsme opět párkrát obdrželi dotaz na možnost pobytu pět dní, případně i méně. Dříve jsme takové pobyty poskytovali, ale pak jsme se po 7 letech poskytování rozhodli, že po našich zkušenostech je opravdu 7 dní ideálních. Důvodů je vícero, tím prvním je určitě ten, že nám klienti po pětidenním pobytu často říkali, že jsme měli pravdu, když jsme je přesvědčovali k pobytu sedmidennímu:)
Situace je taková, že stále ještě naprostá většina klientů jde do tmy poprvé. Tudíž vstupují i trochu do neznáma, z čehož logicky panují obavy z délky pobytu. Pravdou je, že zpravidla každý další den ve tmě se člověk s pobytem více sžívá. Co je naprosto klíčové je skutečnost, že v naprosté většině případů má tma pravidelný rytmus. V rámci těch šesti celých dní strávených ve tmě tma funguje ve třech "dvoudenních".
První dva dny si člověk na pobyt zvyká, hledá si svůj osobní denní režim ve tmě a často k vlastní velké spokojenosti, se konečně pořádně v životě vyspí. Druhé dva dny pak dochází k zásadním posunům, uvědoměním. Často takovým, že člověk má pocit, že získal to, pro co přišel. Ovšem další dva dny umožní získané vhledy ještě rozvinout a podívat se na ně z jiných úhlů pohledu. Zažil jsem dost pobytů, kdy klient hodnotil poslední šestý den jako ten vůbec nejcennější.
Proto vřele doporučuji sedmidenní pobyty. A v okamžiku, kdy v pátek ráno opustíte temnou komoru, tak máte vlastně celé 3 dny na doznění pobytu, abyste získané mohli zapracovat do svého života pro jeho zásadní posun.