Jirka: Byl jsem ve TMĚ!


Již delší dobu jsem chtěl něco udělat. Změnu ani né, ale něco. Rodina, práce,kamarádi - vše jak má být - ...ale co JÁ?! 
Brouzdám po motivačních videích a najednou slyším Jardu Duška, jak říká: "Byl jsem ve Tmě". Tak jsem to hned prolustroval a zjistil - to je ONO!!
Nejtěžší bylo najít v mém diáři aspoň 4 dny volna a skloubit je s volnými termíny ve Tmě. Vycházelo mi to za dva měsíce nebo za týden. 
No, ale kdo by vydržel čekat dva měsíce, zvítězilo - Hned. I tak mne to stálo 3 dny příprav, abych mohl s klidem odevzdat mobil a diář manželce.
Přijetí bylo vlídné, ještě pac a pusu manželce, pak se zavřou dveře a je to tu ......TMA !  Ale jaká? Ani to nejbarvitější popisování tmy v nějaké knize je 
jak sáček čaje na 3. litry vody. V chatce je tma, kterou nemá ani Rákosníček a která se nedá krájet ani motorovou pilou. Myslím, že je to tím, že chatka je navíc speciálně odhlučněná. Po všem tom životním shonu jsem ulehl a spal. Nastoupil jsem v podvečer, tak to bylo logické, ale nelogické bylo, že 
první návštěva s jídlem přišla až za tři dny - teda podle mně - neboť jsem 3x spal, 3x bděl, ale fakt prý bylo teprve druhý den poledne :-). 
Tak jsem se uklidnil a začal na sobě "pracovat". Ono, všichni si říkáme, jak nejsme Happy a OK, ale je zajímavé co TMA všechno zjeví (pod lampou největší tma, to známe).
Ale čistá - tedy - TICHÁ TMA,  to je jiný kalibr. Chtěl jsem o tom něco napsat, ale došlo mi, že by to vyznělo divně. Jsou to přeci jenom niterné záležitosti a ty si musíme trochu chránit. Jen být otevřený, ale vlastně nic neočekávat, aby vlastně mohlo něco přijít (a Vono to přijde - tomu věřte).
PS: Jenom střípek připojím - každý ho máme - ŽŽH - žebříčekživotníchhodnot, ale možná visí v předsíni na věšáku (ať ho všichni vidí )
Ale po pár dnech v TICHÉ TMĚ může být stejný nebo překopaný, ale v našem srdci!  A to si naši blízcí ......i dalecí zaslouží. No ne??

Tož krásný, pestrý, úžasný, barevný, ale i dramaticky-radostný pobyt ve TMĚ  přeje Jurášek z Milníku.